Aktuális kiállítás

Chapter 1_GIRLZ // Szegal Hanna Lea fotókiállítása // CHILL GARDEN: NEW WAVE

Szegal Hanna Lea a 90-es évek közepén, 16 évesen kezdett el fotózni egy Praktica MTL 5B géppel.

„Tinédzserkoromban a délutánjaim java részét a gördeszkapályán töltöttem. Egy alkalommal meglepően jól sikerült lencsevégre kapnom egy trükköt, így vette kezdetét a később szenvedéllyé váló fotográfia iránti érdeklődés. A „deszka” ekkor még erősen fiúk uralta terület volt, menőnek éreztem velük lógni, mégis, a pályán kívül is volt életem, ahol viszont a barátnőimmel töltöttem minden szabad percemet. Dokumentáltam szinte mindent és mindenkit, követtem a megérzéseimet és élveztem a kompozíciókat, a fotózásban csak a 36 filmkocka szabott határt.”

Az itt látható Chapter 1_GIRLZ című pop-up kiállítás a jövőben bemutatásra kerülő MY DIARY című átfogó tárlat egy szelete. A kiállítás keretében Hanna életéből és – a 10 évet felölelő (1993-2003 között készült) – analóg fotóiból villantunk fel egy naplórészletet, melyek főszereplői ezúttal kizárólag lányok.

A bemutatott képekről szó esik majd július 14-én a CHILL GARDEN keretében megvalósuló Folyamatos változásban: Nőnek lenni című beszélgetésen, melynek egyik résztvevője lesz Szegal Hanna Lea fotós is.

Megtekinthető: 2022. augusztus 5-ig a Róth Miksa Emlékház és Gyűjtemény udvarán a múzeum nyitvatartási idejében.

A belépés díjtalan!