Aktuális kiállítás

Lovrity Anna Katalin: Az elveszett fagyigombóc

Megtekinthető: 2022. november 19-tól december 4-ig
Megnyitó: 11.18. | 19:00

Lovrity Anna Katalin animációs filmrendező és illusztrátor a festészet felől érkezett a mozgókép világába, így az animációs filmekre általában jellemző rajzosság és karakterfókusz helyett az ő munkáit sokkal inkább a foltok, az élénk színek, és az ezekből alkotott lírai tájképek dominálják. Vizuális nyelvét ez teszi egyedivé, egyúttal ez az, ami újra és újra kihívás elé állítja őt alkotás közben. Hogyan lehet a homogén felületeket mozgásba hozni? Mi az a minimum rajzolt részlet, amely a befogadó számára szükséges a karakterek és tárgyak megértéséhez? Miként válhat ez az ábrázolásmód univerzálissá és használhatóvá egyéb, nem mozgóképes vizuális műfajokban és a design területén?
A K11 LABOR kiállításán az animációs filmrendező 2017-ben bemutatott Vulkánsziget című rövidfilmjével, az egyedi vizuális nyelvvel létrehozott tájakat és lényeket bemutató illusztrációkkal, illetve az illusztrációk tárgyi formáival, a Lovrity Anna Katalin által társalapított Kirakós Budapest és what the rug márkák termékeivel is találkozhatunk.
A megnyitó estéjén 20:30-tól az Országos Rajzfilmünnep programjához és a kiállításhoz kapcsolódva kortárs magyar alkotók animációs rövidfilmjeit vetítjük 21:30-ig.

 KAPCSOLÓDÓ ESEMÉNYEK:

Mesetánc a dzsungel állataival – workshop gyerekeknek

Az Országos Rajzfilmünnep november 19-i programsorozatában a rajzfilmvetítések között workshopokkal is várunk titeket a K11-ben. 16:00-tól Rubi Anna kortárs tánctanár Lovrity Anna Katalin animációs filmrendező közreműködésével tart workshopot gyerekeknek, melyen különböző hangulatú és formájú állatokat keltünk életre. A játék fejleszti a kreativitást, a megfigyelőképességet és jól átmozgatja a résztvevőket.
Max. létszám: 15 fő.
A workshop alsó tagozatos általános iskolásoknak ajánlott!
Jegyek:
Elővételben: 1.000 Ft
A helyszínen: 1.500 Ft

 

Nők elleni erőszak a vásznon – Animációs filmvetítés és szakmai beszélgetés

November 25. a nők elleni erőszak megszüntetésének világnapja, ennek alkalmából a K11 LABOR szervezésében animációs filmvetítést és szakmai beszélgetést tartunk 18:00-tól a K11-ben.
Lovrity Anna Katalin Vulkánsziget című diplomafilmjét 2017-ben mutatták be a Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon. Az animációs rövidfilm egy egyenlőtlen érzelmi és hatalmi játszma történetét dolgozza fel: a cselekményben egy fiatal nőstény tigris kiszolgáltatottságát és megküzdési stratégiáját követhetjük nyomon. Akkor 2017-ben, a vetítés után néhány hónappal robbant ki a Weinstein-botrány és indult útjára a #metoo mozgalom.
A K11 LABOR által szervezett esemény első fél órájában három, a nők elleni erőszakot tematizáló rövidfilmet vetítünk, majd az azt követő szakmai beszélgetésen meghívott előadókkal járunk utána az erőszakot tematizáló animációk történetének, ábrázolásmódjainak és társadalomban betöltött lehetséges szerepüknek.

Meghívott előadók:
Ábrai Hermelin, a NANE és a Patent egyesületek aktivistája és prevenciós foglalkozástartója
Gyenge Zsolt, filmkritikus
Lovrity Anna Katalin, animációs filmrendező
Moderátor: Bartal Dóra, újságíró, az ELTE BTK doktorandusza


A téma érzékenysége és az explicit tartalmak miatt az eseményen való részvétel 16 éves kor felett ajánlott.
Belépő: 500Ft
Megvásárolható készpénzes fizetéssel a helyszínen vagy online.