Fiktív hétker: családi nap // 2.0

2022. április 02. (10:00)
Folytatjuk Fiktív Hétker című családi programunkat, melyet a Róth Miksa Emlékház és Gyűjteménnyel közösen indítottunk útjára.
Az öt alkalmas sorozat végére életre hívhatjuk saját, elképzelt "hétkerünket" a színház, a média, a múzeumok, az irodalom és a tánc témakörök segítségével.
Második alkalmunk témája a FOTÓ 
A családi nap felépítése:
Mint minden Fiktív hétkeren, itt is egy játékos, interaktív felfedezéssel nyitunk: gondolatban kalandozunk Erzsébetvárosban- térben és időben egyaránt.
Majd közösen fényképet készítünk, egy XIX. századi fotóeljárás segítségével: a helyszínen érzékenyített papírra helyezzük a negatívokat, melyek különböző VII. kerületi épületeket, helyszíneket, járműveket, tereptárgyakat ábrázolnak. Ezek egymás mellé helyezve egy montázs szerű kompozíciót alkotunk. A filmeket UV gazdag fénnyel világítjuk át melynek hatására maradandó pozitív kép keletkezik. Fixálás, mosás, és szállítás után a képet kész nyilvánítjuk. Bonyolultnak hangzik? Nem az!
Ha van már bérleted, most megkaphatod a második pecsétet, ha nincs, akkor szerezd be az elsőt! A legügyesebb és legszorgalmasabb kis látogatóink alkotásait júniusban egy kiállítás keretein belül mutatjuk be a nagyközönségnek!
2. alkalom: április 2. szombat 10:00
Helyszín: K11 Művészeti és Kulturális Központ
Téma: fotó
Programtartó: Zalka Imre fotográfus
Jegyár gyermekeknek és alkotni vágyó szülőknek 1000 Ft/fő, a programban részt venni nem kívánó kísérőknek díjmentes.
Jegyvásárlás elérhető a helyszínen, vagy online.