Tűzzománc ékszerkészítő workshop

2022. május 06. (17:00)

Egy magad alkotta tűzzománc ékszer vagy kép csodás ajándék! Készíts meglepetés ajándékot, lepd meg magad egy nagyszerű péntek délutánnal vagy hozd magaddal párodat, barátnődet... s alkossatok páros ékszert! Gyere el, csiszolj, fess, alkoss velünk és a végén meglátod milyen csoda kerül ki kezed nyomán az izzó kemencéből!

Várunk szeretettel tűzzománcozni 6 éves kortól!

A tűzzománc egy gyönyörű és ősi technika, amit már az egyiptomiak is használtak dísztárgyak készítésére. Már egyetlen alkalom alatt betekintést nyerhettek a tűzzománcozás legalapvetőbb elkészítési folyamatába, és egy-egy egyszerűbb medált, fülbevalót is elkészítünk.

Előre vágott vagy saját magad által reszelt és megmunkált vörösréz formák közül tudsz választani, amelyeket gyönyörű ékszerzománcokkal, üveggyöngyökkel, millefiori gyöngyökkel ékesíthetsz.

A három órás műhelymunka alatt 2-3 ékszer elkészítésére lesz időd! A technikai tudás megalapozásával a további alkalmakon akár már kisméretű tűzzománc festményeket is készíthettek. A tárgyakat nyomban kemencébe tesszük és kiégetjük! A foglalkozáshoz minden eszközt, alapanyagot biztosítunk!

A Tűzzománc workshop díja: 4000 Ft/fő A fotók előző tűzzománc workshopjainkon készültek!

A program szervezői: K11 Művészeti és Kulturális Központ, Erzsébetváros Önkormányzata