…Ki merre lát! - Rácz Kristóf kiállítása

2022. szeptember 09. - 30.

Kiállítás szeptember 9. – 30. között. 
Megnyitó: szeptember 9. péntek 18:00

A kiállítást megnyitja: B. Tóth Klára festőművész-restaurátor, költő. A zenét biztosítja: Ramon El Hungaro (percussionist/handpan művész)

A művészről:
"A képzőművészetek iránti fogékonyságom fiatal korom óta érik, de csak a közelmúltban következett be az a pillanat, hogy ecsetet ragadjak. Előtte is skicceltem, rajzoltam, majd később a pasztellrajzaim nyomán inspirálódtam "tovább" a festészet irányába, ami tavaly nyár kezdetére datálódott.
Így, amatőr képzőművészként motiválva, kíváncsisággal tele, folyamatában fedezem fel, egyelőre leginkább autodidakta módon a képi ábrázolásban rejlő végtelen lehetőségeket. Egy kép létrehozása nagyon izgalmas és meditatív tevékenység. Mentálisan is alakítja a művelőjét és hatást gyakorol más területeken is a szélesebb körű látásmód fejlesztésében.
Az absztrakt és a non-figuratív stílus volt, ami megtalált engem és önkifejezésre sarkallt. A többségében intuitív módon készülő vázlataim, képeim izgalmas nyelvet jelentenek számomra. Ezzel új csatorna nyílt a kommunikációmra, illetve a ki- és befelé nyitásra egyaránt.
Bútor-asztalos technikusként végeztem, azután a vonós pengetős hangszerek készítésével és restaurálásával folytattam az utam 6 éven keresztül Turcsák Tibor Hangszerkészítő Mester Iskolájában. Jelenleg bútorasztalos egyéni vállalkozóként dolgozom és készítek egyedi munkákat.
Időszakos ès állandó kiállítások rendezésében ès installációk készítésében is volt szerencsém éveken át részt venni a Ráday Gyűjteményben, Horváth Gyula belsőépítész irányításával és együttműködésével, ahol számos nívós művész alkotásaiból is inspirálódhattam a festészet, mint önkifejezési forma felé.
Bordos László Zsolt, 3d-mapping művész "Fényformák" című installációjának megvalósításában is részt vehettem.
Az elmúlt nyáron, 2021-ben volt először lehetőségem kiállítani, egy fantasztikus környezetben megrendezett tárlaton, a Hug fesztivál és életmód táborban, ahol egy héten keresztül volt idejük a kíváncsiaknak elmerengeni a képeim világában. Ezt követően a Bakelit Multi-art Center által megrendezett pályázaton is beválogatásra került egy festményem és egy pasztellképem is, amelyek időszakos kiállítás keretében voltak jelen a Bakelit Multi-art Center kiállító terében. A következő kiállításnak a Csili Művelődési Központ adott teret idén februárban, ahol Fejes-Tóth Gábor festőművész barátommal egy közös kiállítást rendeztünk "Paradox utakon" címmel.
Idén nyáron is volt lehetőségem a Hug fesztivál közösségi terében, más Művészek munkái mellett kiállítani."

A megnyitón a részvétel ingyenes! A kiállítás díjmentesen látogatható a K11 Művészeti és Kulturális Központ nyitva tartási idejében: hétköznaponként 10:00-18:00 óra között.