Szendrői Csaba - #olvasniszabad

2022. október 20. (19:00)

Októberben újra #olvasniszabad a K11-ben! 

Az olvasniszabad mozgalmat Szendrői Csaba, költő, Artisjus díjas szövegíró, énekes, az Elefánt zenekar frontembere találta ki 2020-ban, azóta Jakabovits Kitti pszichológus, irodalomterapeutával bővült a „csapat”. Célja az olvasás népszerűsítése, az önfejlesztés, az olvasás hatása az egyén személyiségére, tudatára és gondolkodására. Nem valós terápiát kíván nyújtani, csupán eszközöket igyekeznek adni az olvasók kezébe, amik segítenek abban, hogy mindenki a maga módján és útján hozza ki magából a legtöbbet.

Az #olvasniszabad sikere maga az egyszerűsége. Szendrői Csaba hónapról-hónapra olvasni hívja a követőket, ahol 90 percig mindenki „csak” olvas, majd átbeszélik aznap olvasottakból a leginkább megmaradt mondatokat, bekezdéseket. Ezt követően Csabi és az aktuális vendége tart egy adott témában előadást, ahol közös beszélgetésre invitálják a résztvevőket. 

-----------

Az októberi #olvasniszabad esemény vendége Jakobovits Kitti pszichológus, irodalomterapeuta, aki jelenleg az ELTE Tanácsadó szakpszichológus szakirányú továbbképzésén és a CSAKIT (Csoportanalitikus Kiképző Társaság) képzésén tanul tovább. Korábbi tanulmányait az ELTE Pszichológia szakán, valamint a Pécsi Tudományegyetem Biblioterapeuta szakirányú továbbképzésén végezte. 2019 óta tart egyéni konzultációkat, tanácsadói folyamatokat és vezet irodalomterápiás csoportokat. Érdeklődése középpontjában elsősorban az egzisztenciális pszichológia, a narratív pszichológia és az irodalom-, illetve alkotáspszichológia területei állnak. Első könyve Irodalomterápia - A könyvespolcod pszichológus szemmel 2021-ben jelent meg a Kulcslyuk Kiadónál. Az Olvasni Szabad programsorozatba Szendrői Csaba egy évvel ezelőtt vette be maga mellé szervezőnek.

Jegyár elővételben 1.500 Ft, a program előtt a helyszínen 2.500 Ft. Jegyek vásárolhatók a jegyx1.hu vagy a jegy.hu oldalon.