Trixie the Pixie: Flow House

2022. december 07. (19:00)
★Welcome to the Flow House! ★

Megnyitó: december 7. 19:00
A kiállítás megnyitja: Domonyi Rita, dramaturg
A Flow House az a hely, ahol garantáltan lecsendesítheted az elméd. Tudjuk, hogy most erre van szükséged, és nyugi, nem vagy ezzel egyedül: Trixie, az Instagramról ismert animált internetes perszóna már több mint egy éve kutatja, melyek azok a hatékony relaxációs gyakorlatok, amelyek által sikerülhet összhangba kerülni magunkkal, értékelni a jelent és újra megtalálni a lelki egyensúlyt. 2021 óta sokat fejlődött, ma már a legapróbb dolgok, például a hangyák számolgatása vagy a növényekkel való interakciók is képesek örömet okozni neki. Trixie most egy intim térbe, a saját otthonába invitál, hogy téged is beavasson a kedvenc mindfulness gyakorlataiba!

๑๑๑๑๑๑๑๑๑๑๑๑๑๑๑๑๑๑๑๑๑๑
Teleki Kitti animációs filmrendező projektje, a Trixie the Pixie 2021-ben indult az Instagramon, a diplomamunka idén a MOME rektori különdíjában részesült. Az oldal egy huszonéves internetes perszóna, Trixie életébe ad bepillantást. Önismereti útját – generációjához hasonlóan – az Instagramon dokumentálja, az ő feedjébe azonban nem csupán a legjobb pillanatok kerülnek be. Látjuk, hogy olykor ő is szorong, éretlenül viselkedik és küzd az időbeosztással. A mikro-kontentek (GIF-ek, illusztrációk, képregények) a fiatal felnőtteket érintő aktuális témákról és kérdésekről szólnak, melyek önálló vizuális naplószerű etűdökként is értelmezhetőek. Trixie esetlenségére a karakter ábrázolásmódja is ráerősít, éppen ettől tudunk könnyen azonosulni vele.
Az interaktív kiállítás a Trixie élményeit feldolgozó installációs szituációkon és mozgóképes tartalmakon keresztül mutatja be, hogyan lehet a mentális egészséggel és az önismerettel kapcsolatos kérdéseket az animáció segítségével tematizálni. A látványvilág ismerős lehet: a régi rajzfilmeket idéző vizualitás vagy éppen az ikonikus Polly Pocket játékokra reflektáló Flow House-struktúra egyaránt apró, nosztalgikus utalások a kilencvenes és kétezres évek fordulójára, amikor Trixie még gyerek volt.
Trixie the Pixie az Instagramon: https://www.instagram.com/trixithepixie/
Trixie: Teleki Kitti
Kurátor: Viski Noémi
Playtronica zenei installáció: Barta Gyöngyi
A kiállítást támogatta tárgyaival: SOUTERRAIN, Parázs Bianka
Közreműködött: Szodfridt Bernadett
A Flow House látogatható 2022. december 8. és 2023. január 6. között
Helyszín:
K11 LABOR, 1075, Budapest, Király utca 11.