Borbély Mihály Polygon

2023. február 24. (19:00)

A trió a nép- és világzene, a jazz és a kortárs zene területén egyaránt otthonosan mozgó, Liszt- és Kossuth-díjas szaxofonos, a majd’ minden nádfúvós hangszeren játszó Borbély Mihály legújabb formációja. A cimbalomvirtuóz Lukács Miklós és az ütőhangszerek varázslója, Dés András egyaránt a hazai és nemzetközi zenei élet kimagasló képviselői.

Nemrég megjelent, "Bájoló" c. lemezükről írták:

"A trió úgy játszik magasrendű, absztrakt zenét, hogy szándékai és gesztusai mégis megérthetőek és átélhetőek – ha a befogadó is kellő nyitottsággal, előítéletek nélkül közelít hozzá. A Polygon albuma ezen sajátosságaival messze kiemelkedik a hazai átlagból, és komoly nemzetközi elismerésre hivatott." (RA, Népszava)

"Fogadjuk meg a költő tanácsát, hagyjuk, hogy az eső összemossa szívünket, és akkor mi is hálát adhatunk a Teremtőnek, hogy ez a lemez létrejöhetett!" (SP, jazz.hu)

"Egymás legkisebb rezdüléseire, ötleteire is azonnal reagálnak, a háromszögben az interakció minden szöge tökéletes." (ZK, Magyar Narancs)

"Három kiváló muzsikus, szép felvétel - és egy pompás lemez!" (GK, JazzMa)

"Minden feltétel adott volt hát egy nagyszerű lemezanyag elkészítéséhez. Természetesen nem kellett csalódnunk, sőt. Az eredmény felülmúlja minden várakozásomat." (O.S. Riff)

Jegyek elővételben 1.500 Ft, a koncert előtt a helyszínen 2.500 Ft. Jegyek vásárolhatók a jegyx1.hu és a jegy.hu oldalon.