Bach-variációk koncert

2023. március 29. (18:00)

Ezen a koncerten Johann Sebastian Bach legvirtuózabb vonóshangszerekre komponált műveit mutatjuk be.

Bach csellószvitjei a csellóirodalom virtuózabb darabjai közé sorolhatók, Bach kortársainak műveinél technikailag sokkal nehezebbek. A műveket manapság nem csak csellón adják elő, hanem brácsán, nagybőgőn, fagotton, gitáron, harsonán, tubán, cimbalmon és marimbán is.
A 6. D-dúr szvitet (Prelude, Allemande, Courante, Sarabande, Gavotte I / II, Gigue)
Mevsim Engin 2016-ban szerzett mesterdiplomát Perényi Eszternél hegedű szakon a Zeneakadémián, ahol jelenleg is tanul brácsa szakon Bársony Péter tanítványaként. A szvitet is brácsán adja elő.

A 2., d-moll szvitet (Prélude, Allamande, Courante, Sarabande, Menuetto I & II, Gigue) eredeti hangszerelésben Arda Büyükküraltól hallgathatjuk meg. A fiatal csellista a Zeneakadémia növendéke, tanára Kertész Ottó.

A g-moll Adagiot és Fúgát Duru Önhon hegedűn adja elő. A fiatal művész a Zeneakadémia Fiatal Tehetségek Iskolájában Ábrahám Márta növendéke.

A szólóhegedűre készült szonáták és partiták Johann Sebastian Bach hat műből álló sorozata. A második Partita széles körben ismert a Chaconne-ról, amelyet az egyik legmesteribb és legkifejezőbb szólóhegedűre írt műnek tartanak. Ezen a koncerten brácsán hangzik el a darab.


A programra a belépés ingyenes.