Szendrői Csaba és Jakobovits Kitti - #olvasniszabad, vendég: Hraboczki Márton

2023. április 20. (19:00)

Az olvasniszabad mozgalmat Szendrői Csaba, költő, Artisjus díjas szövegíró, énekes, az Elefánt zenekar frontembere találta ki 2020-ban, azóta Jakobovits Kitti pszichológus, irodalomterapeutával bővült a „csapat”. Célja az olvasás népszerűsítése, az önfejlesztés, az olvasás hatása az egyén személyiségére, tudatára és gondolkodására. Nem valós terápiát kíván nyújtani, csupán eszközöket igyekeznek adni az olvasók kezébe, amik segítenek abban, hogy mindenki a maga módján és útján hozza ki magából a legtöbbet.

Az #olvasniszabad eseményeken:

  • az első 1 órában mindenki „csak” olvas egy általa hozott könyvet, ezt követően a résztvevők átbeszélik az aznap olvasottakból a leginkább megmaradt mondatokat, bekezdéseket
  • majd egy rövid szünet után, az est második felében a hónap vendége tart előadást

Az áprilisi olvasniszabad esemény vendége: Hraboczki Márton. Az ELTE matematika mesterszakos hallgatója. Alapszakos szakdolgozatát a végtelenek témaköréből írta, azon belül is a kontinuumhipotézisről. Ez egy olyan matematikai állítás, ami bizonyíthatóan nem bizonyítható és bizonyíthatóan nem is cáfolható. Meglátása szerint a matematika maga az absztrakt művészet (vagy legalábbis annak egy fő ága). Az előadás előtt 5 nappal fog megjelenni az első könyve: Egy tál tetűtészta néven.

Az előadás témája: végtelenek - matematika, mint absztrakt művészet. 

Infók a programhoz:

  • étel-ital szabadon behozható a helyszínre
  • az olvasáshoz és beszélgetéshez polifoam-ot, pokrócot, párnát, stb. érdemes hozni
  • mindenki a saját könyvét olvassa, így ne felejtsétek magatokkal hozni az aktuális olvasnivalókat

Jegyár elővételben 1.500 Ft, a program előtt a helyszínen 2.500 Ft. Jegyek vásárolhatók a jegyx1.hu oldalon.