BETELT // Oxidált textúra workshop

2023. május 16. - 16.
Májusi kiállításunkon, Barabási Dániel és Csizik Balázs BIOPHILIA c. tárlatán Badics Dóra közreműködésében született munkákkal is találkozhattok, melyek az oxidáció folyamatára épülnek.

A kiállítás kísérőeseménye az OXIDÁLT TEXTÚRA WORKSHOP, ahol a rozsdával és egyéb természetes festékekkel való képalkotás lehetőségeit ismerhetitek meg. A technika lényege, hogy a természetes festőanyagok és vas tárgyak különböző textilekkel kémiai reakcióba lépve és bizonyos hajtogató/kötő/csavaró manipulációval más-más motívumokat hoznak létre.

A workshop végén két egyedi festett textil darabot vihettek haza magatokkal, melyek közül az egyiknek az eredményét már a workshop napján láthatjátok, a másikat pedig egy nappal később lehet majd kicsomagolni, és megcsodálni a természetes reakciós meglepő eredményét.

Workshop-vezető: Badics Dóri

Badics Dóri a Bostoni Massachusetts College of Art and Design textil szakos hallgató évei alatt, természetes festékekkel és nem szokványos anyagok kísérletezése közben fedezte fel a rozsdafestés varázslatát, mely során leginkább a kiszámítható és a kiszámíthatatlan egyensúlya nyűgözte le. Azóta kifejlesztette saját technikáit, és továbbra is kísérletezik új módszerekkel, talált tárgyak és természetes anyagok felhasználásával egyedi darabok alkotásában, amelyek megragadják a bomlás és az átalakulás szépségét.
Max. létszám: 12 fő.

Jegyár: 2.000 Ft
A workshopon minden szükséges eszközt és alapanyagot biztosítunk.

Jegyvásárlás kizárólag online lehetséges az alábbi linken:
https://k11.jegyx1.hu/eloadas/2425/oxidalt-textura-workshop