A velünk élő Erzsébetváros // Beszélgetések a Róth Múzeum kertjében

2023. június 15. (18:00)

Pest-Buda-Óbuda egyesítésének 150. évfordulója alkalmából a Budapest 150 emlékévhez kapcsolódóan ‘A velünk élő Erzsébetváros’ címmel három alkalmas, vetítéssel egybekötött élő-történeti beszélgetés-sorozatot tartunk a Róth Miksa Emlékház és Gyűjtemény kertjében. Ezeket az alkalmakat olyan erzsébetvárosi lakókkal tartjuk, akik különböző generációkat képviselnek. A résztvevők emlékei mentén közönség előtt elevenedik meg a velünk együtt élő és lélegző Erzsébetváros múltja és jelene. Kinek mit jelent a Nagykörút? Hogyan változott az évtizedek során (belső és külső) Erzsébetváros? Elénk tárul a 150 éves Budapest VII. kerületének gazdag és diverz története, amit ez alkalommal személyes emlékek és életutak mentén ismerhetünk meg.

A júniusi alkalom résztvevői: Hegyesiné Orsós Éva (Nyugdíjas Klubok és Idősek „Életet az éveknek” Országos Szövetsége, elnök), Iván Géza (helytörténész), Novák Ferenc Tata (a Nemzet Művésze, Kossuth-díjas és Erkel Ferenc-díjas magyar koreográfus, rendező, etnográfus, érdemes művész), Spiesz Ádám (VII. Kerületi Baross Gábor Általános Iskola, igazgató).

Moderál: Bóka László, az Erzsébetvárosi Hagyományápoló, Városvédő, -fejlesztő Kulturális Egyesület elnöke.

A beszélgetések előtt az érdeklődők tárlatvezetésen vehetnek részt a múzeum kiállításain.
A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Maximum létszám: 25 fő. Regisztáció itt. További információt a tárlatvezetésről a rothmuzeum@eromuvhaz.hu címen kérhet.

A projekt a Budapest 150 emlékév részeként, a Fővárosi Önkormányzat és a Budapesti Művelődési Központ anyagi támogatásával valósul meg.

A programon a részvétel ingyenes!