Szendrői Csaba - #olvasniszabad, vendég: Gege

2023. október 05. (19:00)

Az olvasniszabad mozgalmat Szendrői Csaba, költő, Artisjus díjas szövegíró, énekes, az Elefánt zenekar frontembere találta ki 2020-ban. Célja az olvasás népszerűsítése, az önfejlesztés, az olvasás hatása az egyén személyiségére, tudatára és gondolkodására. Nem valós terápiát kíván nyújtani, csupán eszközöket igyekeznek adni az olvasók kezébe, amik segítenek abban, hogy mindenki a maga módján és útján hozza ki magából a legtöbbet.

Az olvasniszabad eseményeken:

  • Az első egy órában közösen olvasunk, mindenki a maga által hozott könyvet. Majd átbeszéljük az aznap olvasottakból a leginkább megmaradt mondatokat, gondolatokat. 
  • Egy rövid szünet után, az est második felében minden hónapban más-más vendéggel beszélget Csabi.

Az októberi esemény vendége: Gege. "15 éve zenélek és 25 éve olvasok. A kettő nem elválasztható egymástól, a zenében is elsősorban a textuális élményt keresem, még ha az meg is szólal valamilyen módon. Gyerekkorom óta fontos nekem nyelv, az a perverz vagyok aki gimiben is bírta a nyelvtant és egyetemen is majdnem jobban szerette a nyelvészetet, mint az irodalmat, de azért csak majdnem. Van egy tanari végzettségem is irodalomból, de ez nem jelenti azt hogy jobban olvasok mint mások."

Infók a programhoz:

  • étel, ital szabadon behozható a helyszínre
  • az olvasáshoz és beszélgetéshez polifoamot, pokrócot, párnát, stb. érdemes hozni
  • mindenki a saját könyvét olvassa, így ne felejtsétek magatokkal hozni az aktuális olvasnivalókat!

Jegyár elővételben 1.500 Ft, a program előtt a helyszínen 2.500 Ft. Jegyek vásárolhatók a jegyx1.hu oldalon.