A Bence kalandjai

2023. november 22. (20:00)

A Bence kalandjai a magyar könnyűzenei színtérről már sokak számára ismerős Jobbágy Bence gitáros-dalszerző egyszemélyes játszótere, ahol a gitár- és ének dallamok mellett a dalszöveg is központi szerepet tölt be. Bence dalain keresztül egy sajátos hangzásokkal, kifejező képekkel teli, álomszerű világba csöppenünk, ahol régi és új költők versei éppúgy teret kapnak, mint a szerző saját szövegei. A szó legjobb értelmében andalító, néhol kifejezetten melankolikus, néhol pedig játékosan vidám zene egy őszinte lenyomat a zenész gondolatairól.

Bence eddigi pályáját számos izgalmas projekt tűzdelte, de figyelme középpontjában elsősorban zenekarai, a Muriel és a Kodachrome voltak. Mindig is szerette volna kipróbálni magát egyedül, azonban a szólókarrier 2019-ig váratott magára. A Bence kalandjai április 11-én, a magyar költészet napján mutatkozott be, és még ebben az évben bekerült az NKA Induló Zenekaros programjának támogatottjai közé. 2020 végén megjelent első nagylemeze, a Tengerek, amiről az Álmodó c. dal az HBO Maxon debütáló A Karantén Zóna c. film végefőcím zenéjeként hallható.

A Bence kalandjai 2023-ban mutatta be 1bor1vers című, második nagylemezét. A lemezen szereplő dalokban a gitáros-zeneszerző kortárs magyar költők verseit dolgozta fel; a szerzők között feltűnik Parti Nagy Lajos, Nádasdy Ádám és Krusovszky Dénes is. Bence a versmegzenésítéseket a lemezzel azonos című esemény sorozatra készítette, amely a Balaton-felvidéken került megrendezésre. A tanúhegyek ölelésében a kortárs versek helyi borokkal társultak, az esteket pedig A Bence kalandjai tette kerekké. 

Jegyár elővételben: 1.500 Ft, a koncert előtt a helyszínen: 2.500 Ft. Jegyek vásárolhatók a jegyx1.hu oldalon.