Petruska: egySzemélyes

2023. november 29. (20:00)

Petruska a magyar könnyűzenei szféra és az artpop unikális képviselője. Egy szál akusztikus gitárosként, virtuóz játékstílusával hiányérzet nélkül tölti be a nagyobb színpadokat is, zenekarszerű megszólalásával. Kiforrott zenei stílusában a klasszikus rock energiái és a kortárs zene hatásai keverednek, zenéjét meghatározza a játékos kísérletezés, határkeresés. Dalszövegei tartalmilag erősek, az Y generációra jellemző, burjánzó gondolatok hálójába engednek frappáns mód betekintést. 

2016-ban A Dal című tv-műsor különdíjasaként, 2017-ben a Nagy-Szín-Pad előadójaként, 2021-ben pedig Kovácsovics Fruzsina Fonogram-díjat nyert gyermeklemezének zenei producereként hallhattunk róla. Petruska rugalmasan alkalmazkodik a klubkoncertekhez és a fesztiválok nagyszínpadaihoz is. 

A zenei képeslap Metropolita, a 30. életévet körbejáró Kapunyitó és az afrikai zenét a popba oltó Reláció a három, eddig elkészült nagylemeze. Mindegyike külön világ, mégis egy út állomásai, amelyek önmagukban és a munkássága szerves elemeiként is megállják a helyüket. Az alkotásai magyarul és angolul is önazonos, izgalmas dalok, amelyek érzékenyen reflektálnak a 80-as, 90-es években születettek életérzéseire, élményeire. 

Petruska készülő új lemeze mellett jelenleg a Felül a gálya című, Petőfi születésének 200. évfordulóját ünneplő színházi kamaradarab zeneszerzőjeként is turnézik, valamint BeatleShorts címmel egy egyedi stílusú feldolgozás repertoárral tiszteleg a Beatles legendás dalai előtt. Zenei tevékenysége mellett 2019 óta NLP Practitioner-coachként is tevékenykedik, amely során nagy hangsúlyt fektet a tehetséggondozásra és kreativitás kibontakoztatására.

Jegyár elővételben: 1.500 Ft, a koncert előtt a helyszínen: 2.500 Ft. Jegyek vásárolhatók a jegyx1.hu oldalon.