POKET est: Mikó Csaba - Égető című kötetének bemutatója // Résztvevők: Jakobovits Kitti, Závada Péter, Asztalos Emese, Márfi Márk

2023. november 30. (19:00)

A novemberi POKET esten bemutatjuk Mikó Csaba Égető című kötetét. Az est során a szerzővel Jakobovits Kitti, Závada Péter és Asztalos Emese beszélgetnek. Közreműködik: Márfi Márk színművész. 

Ebben a nagyvárosi bérházban vízköpő őrzi a külvilágot a lakóktól, a lépcsőfordulókban fel-feltűnik egy törpe, és a néha élő szövetként lüktető falak megnyílnak az arra járók előtt. A mintapolgár G. azt hiszi, megtalálta itt igazi otthonát, de alig költözik be új albérletébe, máris eltéved a lakások és az elme útvesztőjében. Mikó Csaba szimbolista krimijében misztikus világot ábrázol; bolyongó főhősével a regény egyszerre idézi fel a kék virágot kereső Novalis-figurát és a valóságérzékelés válságát a Mátrixból, ugyanakkor az önmegfigyelés bonyodalmait is A John Malkovich-menetből vagy a Synechdoche, New Yorkból. A dráma- és ifjúsági regényíró Mikó első szépirodalmi művében a drámaiság és a derű terei nyitnak alagutakat, és elemi erővel húzzák a mindenkori felfedezőt az örökké válaszra váró kérdés felé: ha nem tudunk kilépni önmagunkból, mihez kerülünk közelebb? (Borsik Miklós)

Jegyek elővételben: 1.500 Ft, a program előtt a helyszínen: 2.500 Ft. Jegyek vásárolhatók a jegyx1.hu oldalán.