Szendrői Csaba - #olvasniszabad, vendég: Mencseli Dóra és Hegedűs Józsi

2023. december 07. (19:00)

Az olvasniszabad mozgalmat Szendrői Csaba, költő, Artisjus díjas szövegíró, énekes, az Elefánt zenekar frontembere találta ki 2020-ban. Célja az olvasás népszerűsítése, az önfejlesztés, az olvasás hatása az egyén személyiségére, tudatára és gondolkodására. Nem valós terápiát kíván nyújtani, csupán eszközöket igyekeznek adni az olvasók kezébe, amik segítenek abban, hogy mindenki a maga módján és útján hozza ki magából a legtöbbet.

Az olvasniszabad eseményeken az első órában közösen olvasunk, amit egy előadás követ. A decemberi előadás során Mencseli Dóra (Petőfi Rádió) beszélget Hegedűs Józsival. 

A decemberi esemény vendége: Hegedűs Józsi

Énekes-dalszerző, a sünik jó barátja, aki első lemezén kioltotta szívéből a félelmet, megénekelte a munkások szürke hétköznapjait, és utat mutatott a lányoknak. Turnézott már a Carson Comával, és most már javában dolgozik a következő lemezén, ami saját szavaival élve sokkal koszosabb lesz, mint az előző. Józsi a zenész lét mellett tanítóként is dolgozik. Szívügye, hogy a hátrányos helyzetű gyerekeknek megmutassa, hogy van számukra kiút. Különleges dalszövegei, könyvélményei, a roma és magyar népzenéhez való viszonya és a tanítói pálya is szóba kerül majd. Józsi pedig nagy eséllyel dalra is fakad.

Infók a programhoz:

  • étel, ital szabadon behozható a helyszínre
  • az olvasáshoz és beszélgetéshez polifoamot, pokrócot, párnát, stb. érdemes hozni
  • mindenki a saját könyvét olvassa, így ne felejtsétek magatokkal hozni az aktuális olvasnivalókat!

Jegyár elővételben 1.500 Ft, a program előtt a helyszínen 2.500 Ft. Jegyek vásárolhatók a jegyx1.hu oldalon.