Szendrői Csaba - #olvasniszabad, vendég: Mencseli Dóra és Zsuffa Aba (Analog Balaton)

2024. március 20. (19:00)

Az olvasniszabad mozgalmat Szendrői Csaba, költő, Artisjus díjas szövegíró, énekes, az Elefánt zenekar frontembere találta ki 2020-ban. Célja az olvasás népszerűsítése, az önfejlesztés, az olvasás hatása az egyén személyiségére, tudatára és gondolkodására. Nem valós terápiát kíván nyújtani, csupán eszközöket igyekeznek adni az olvasók kezébe, amik segítenek abban, hogy mindenki a maga módján és útján hozza ki magából a legtöbbet.

Az olvasniszabad eseményeken az első órában közösen olvasunk, amit egy előadás követ. A márciusi előadás során Szendrői Csabi és Mencseli Dóra (Petőfi Rádió) beszélget Zsuffa Abával (Analog Balaton) irodalmi élményekről, olvasásról, írásról és zenéről.

"Zsuffa Abának és Vörös Ákosnak még nem voltak felvett dalaik, amikor már teltházas live-act bulikat adtak szerte az országban. A hazai underground körökből egyre inkább előretörő Analog Balaton végül 2021-ben jelentette meg első nagylemezét. A kilenc számos ’Lent’ című anyag hű maradt a kezdeti improvizatív jellegű, monoton elektronikához, úgy, hogy közben már nagyon erős szövegcentrikusság jellemzi. Aba ezen a lemezen meglepően őszintén ír szétcsúszott estékről, másnapos, bágyadt reggelekről, és keserves, magányos szomorkodásokról. A duó javában dolgozik soron következő nagylemezén, amit várhatóan még idén megjelenik."

Március 20-án Zsuffa Aba szövegvilága lesz a fókuszban, gyere el, olvass velünk, és ismerd meg kedvenc zenészeid alkotói világát!

Infók a programhoz:
- az olvasáshoz és beszélgetéshez polifoamot, pokrócot, párnát, stb. érdemes hozni (de, ha nem tudsz az sem baj, mert a helyszínen is lesz)
- mindenki a saját könyvét olvassa, így ne felejtsétek magatokkal hozni az aktuális olvasnivalókat!

Jegyár elővételben: 1.500 Ft, a program előtt a helyszínen: 2.500 Ft. Jegyek a jegyx1.hu oldalán elérhetőek.