Romani Design – Bőr ékszerkészítő workshop

2024. április 06. (13:00)

A foglalkozás keretében a résztvevők környezettudatos módon, az upcycling elvei mentén készíthetik el saját ékszereiket és kiegészítőiket. A foglalkozás hulladékmentes: a felhasznált alapanyagok részben a Romani Design saját varrodájában végzett szabászati munkafolyamatokból megmaradt minőségi, prémium alapanyagok, másrészt olyan, magas minőségű anyagok, bőrök amelyek időtállóak, hosszú éveken át viselhetőek maradnak. A workshop a Romani Design fenntarthatósági törekvéseinek, kultúrmissziós tevékenységeinek kiterjesztése, a fast fashion környezetkárosító folyamataival szembeni aktivista szerepvállalásként is értelmezhető.

Továbbá a kézműves foglalkozás keretében a résztvevők informális keretek között megismerkednek a tradicionális roma kulturális értékekkel, a cigányságban nagy hagyományokkal rendelkező Mária-kultusszal, a kortárs roma viseleti kultúrával és az autentikus cigány motívumokkal egyaránt.
A foglakozásokon professzionális eszközök, kézi szerszámok és kézi kisgépek használata mellett prémium minőségű Romani Design textíliák, printek, bőrök, üveggyöngyök és pántlikák és galvánozott szerelvények, kellékek állnak a résztvevők rendelkezésére.

A workshopon 15 fő tud részt venni.

Jegyek elővételben: 2.500 Ft | Jegyek a helyszínen: 3.000 Ft
Jegyvásárlás: https://k11.jegyx1.hu/eloadas/3169/romani-design