Holywood kontra Magyarország, avagy a fikcióhoz képest így nyomoztunk - Doszpot Péter és Antal Gábor előadása

2024. május 17. (19:30)

Van-e valóságalapjuk azoknak a nagy bűnügyi mozifilmeknek (pl. Elrabolva, Zodiákus, A hetedik), melyeket méltán nagy izgalommal néztek annak idején emberek milliói szerte a világon? Vajon hogyan történik ezekhez képest egy nyomozás itthon? Reális az, amit a filmekben látunk? Mi játszódik le egy ügy felgöngyölítése közben a nyomozók fejében? Hol a határ a felderítés eszközeiben? Mit használhat a cél érdekében a nyomozó, és mit nem? Kik segithetik még egy bűncselekmény nyomozását? 

Többek között ilyen és ehhez hasonló kérdésekre kaphatunk válaszokat Doszpot Péter volt gyilkossági főnyomozó és Antal Gábor szakpszichológus Hollywood kontra Magyarország, avagy a fikcióhoz képest így nyomoztunk valójában című izgalmas, közös előadásán! A kétórás előadás során a három film ide illő részleteit együtt nézzük meg a nézőkkel, és a látottak alapján reagálnak a bemutatott jelenetekre az előadók. 

Az előadás jótékony célú, a szervezők a jegyekből befolyt összeg teljes egészét a 7. kerületi Murányi utcai ház rossz tetőjének a felújítására fordítják. Így az előadás nézői amellett, hogy láthatnak egy izgalmas kriminológiai előadást, a részvételükkel egy fontos közösségi ügyet is támogatnak!

Jegyár: 2.500 Ft. A jegyeket a program előtt a helyszínen lehet megvásárolni.