Pannon Fényképészkör Egyesület: A környezetünk kincs

2024. május 23. (18:00)
A Pannon Fényképészkör Egyesület egy különleges hangulatú kiállítással, Jane Goodallra hangolódva szeretné bemutatni azt a környezetet, amiben kelünk, fekszünk, dolgozunk, kikapcsolódunk, túrázunk, nevetünk, sírunk, fotózunk azaz élünk. Néhányunk, ha egy picit besokallunk, meglátogatjuk az erdőket, mezőket, a dombokat, a vizeket azaz a természetet. Ahogy a levelek anyagcsere folyamata, mi is kicseréljük a gondolatainkat egy frissebbre. Ez a meghitt környezet, nekünk gyógyír, de a növény- és állatvilágunknak az élőhelye.
Szeretnénk ezt a fontos környezetet a föld négy elemének szűrőjén bemutatni. A föld, a víz, a levegő és a tűz már az ember előtt is alakította, formálta bolygónkat és akkor is fogja, ha már nem leszünk. Formált minket, (fotó-)képi világunkat is és próbáltuk az elemek fogalmának egy-egy lehetséges értelmezését érzékeltetni.
Ezenkívül van még egy ‘nature art’ szekció is, ahol a természettel való kapcsolódás egy újabb lehetséges rétegét mutatja be. A természetben a természettel való közös alkotás egy formája.
És elmaradhatatlan a Veszprém és a Balaton környékét bemutató képeink, amik szintén életünk szerves része.
Minden kornak megvan az adott feladata, amivel meg kell birkóznia, a mi feladatunk most, hogy felhívjuk ezen közös életterünk sérülékénységére a figyelet és hogy aktivitásunkkal tegyünk is érte.
“To reconnect with nature is key if we want to save the planet.”
— Jane Goodall
A programon a részvétel ingyenes.