Terepmunka // Finisszázs

2024. június 11. (18:00)
Terepmunka ­– Finisszázs
2024. 06. 11. 18:00, K11 LABOR

A kiállítás záróeseményén Cseke Tamás, Dorogi Enikő és Varga Domonkos tart közös tárlatvezetést, bemutatják a munkákat és a résztvevő egyetemek együttműködésének hátterét is.

A kiállításon a KASK & Conservatorium, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem és a Partium Keresztény Egyetem hallgatóinak munkái szerepelnek.

Kiállítók: Cseke Tamás, Simon Gerlinger, Dorogi Enikő, Hompot Andrea, Nagy Hermina, Vincent Koevoets, Varga Domonkos
Korunk egyik legnagyobb kihívása az energia különböző formái iránti növekvő társadalmi igény kiszolgálása. A problémával globálisan és helyi szinten egyaránt szembe kell néznünk. Hétköznapi életünkben az energiát gyakran pusztán bőségként vagy hiányként éljük meg és figyelmen kívül hagyjuk az energia számos egyéb aspektusát. Az elmúlt évtizedeket a fosszilis tüzelőanyagok, az atomenergia és a fenntartható erőforrások körüli viták és válságok jellemezték, amelyeket tovább tápláltak az egymással versengő technológiák.
A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem terepgyakorlatra hívta a belgiumi KASK Gent és a romániai Partiumi Egyetem hallgatóit Paksra, ahol a már fél évszázada működő atomerőmű mellett hamarosan két új blokk épül, hogy a tervek szerint további évtizedekre biztosítsa majd Magyarország szükségleteinek nagy részét. A közös kutatási projekt a helyszíni látogatások mellett az energia tágabb politikai, társadalmi és gazdasági összefüggéseire fókuszált. A résztvevő hallgatók a láttatott és látható dolgok mellett a lefényképezhetetlen megörökítésére is törekedtek, hogy kinyissák az energiafogyasztásról szóló vitát és lehetőséget kínáljanak a különböző vélemények ütköztetésére.
A kurzus az Erasmus BIP programként valósult meg. Az oktatók Mathieu Asselin, Krisztina Erdei, Gábor Arion Kudász és Willem Vermoere voltak.

A belépés ingyenes.
A kiállítás a Budapest FotóFesztivál 2024 hivatalos programjának része.
Nyitókép: Simon Gerlinger
A kiállítás megtekinthető:
2024.05.08 - 06.11.
Nyitvatartás:
K: 10:00-18:00
Sz: 15:30-19:00
Cs: 12:00-18:00