Finisszázs // New. Art. Stúdió. egy legendás underground ruhaműhely története

2024. július 06. (18:00)
Tárlatvezetéssel egybekötött finisszázs a New. Art. Stúdió. A legendás underground ruhaműhely története című kiállításon.
Az eseményen a kurátorcsapat tagjai mutatják be a kiállítást.
Időpont: 2024. július 6. 18:00
Helyszín: K11 Labor
New. Art. Stúdió. A legendás underground ruhaműhely története

A New Art Stúdió – egy bolt, egy ruha-műterem, Koppány Gizella, Kováts Nóra és Király Tamás együttműködésében 1980–1988 között működött a Petőfi Sándor utca 11. udvarában. A visszaemlékezések szerint „nagyon kicsi és zsúfolt” helyiség nem pusztán üzlet volt, hanem a budapesti underground egyik központja. Az alapítók kísérletező, avantgárd jellegű öltözékeit, kiegészítőit az alternatív művészeti és zenei szcéna szereplői viselték. A tervezőknek egyfajta „laboratórium” volt, ahol nem csak anyagokkal, formákkal kísérleteztek, hanem „élő kirakatot”, divatsétákat, divatperformanszokat is szerveztek.
A New Art Stúdióra mindenki emlékszik, csakhogy mindenki másképp. Egyesek szerint New Wave Butik vagy New Age Stúdió volt a neve. „Mindenkinek volt onnan ruhája”, de senki sem tudja mi lett vele. Tárlatunk kísérlet arra, hogy a fennmaradt interjúk, újságcikkek, archív fotók és a kollektív emlékezet segítségével rekonstruáljuk a New Art Stúdió történetét és szerepét a ‘80-as évek budapesti undergroundjában.
A kiállítás a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Designelmélet mesterszakán indított képzés, a Designkurátori specializáció részeként, A kiállításrendezés elmélete és gyakorlata című kurzus keretében valósult meg Földi Eszter vezetésével.
Koncepció és projektvezető: Földi Eszter
Arculat és grafika: Máté Dorottya, Váczy Zsófia
Kurátorok: Balázs Dávid, Fedics Laura, Lukács Lilla, Mihalkov György, Ottó Flóra, Patek Andrea, Sógor Abigél, Szentiványi-Székely Enikő, Tamás Cintia, Tomka Róza, Tóth-Meisels Bence, Ujfaluczki Aida, Vázsonyi Dóra, Vékony Anna
Installáció: Bató Dorottya, Bánáti Donatella, Kállai Csenge, László Fanni, Oltvai Ádám, Pasker Nóra
A kiállítás megtekinthető: június 17-től – július 6-ig, a kiállítótér nyitvatartási idejében.
Nyitvatartás:
Kedd 10-18
Szerda 15.30-19
Csütörtök 12-18