Szabad a játék! 2024 // Joós Tamás énekmondó: Violin király és Hanga királykisasszony meséje

2024. július 09. (17:00)

A mesét Szász Ilona kifejezetten Joós Tamás előadóművész számára írta, népmesei motívumokra íródott interaktív játék fő célja öt népi hangszer játékos bemutatása és a gyerekek általi megszólaltatása. Pentatóniában, a hangok birodalmában mindenki muzsikál, sőt táncra is perdül!  Az öt országrész, amelyet Hangvilla körbejár: a Nyenyerék (tekerőlantosok), a Bandurák (citerások), a Tilinkák földje (furulyások), a Tamburások (csörgődob) és a Csuvavák (az esőbotolók) tartománya.

Joós Tamás énekmondó több évtizede járja dalaival, meséivel az országot, művelődési házakban, könyvtárakban, óvodákban és iskolákban lép fel a lelkes gyerekközönség előtt. Műsoraiban népmesék népdalok, versek és gyerekdalok hangzanak el. 2004-ben és 2007-ben gyereklemezei jelentek meg kedvenc költői megzenésített verseivel.

Szabad a játék!
2024. június 18. - augusztus 27.

Családi programsorozat egész nyáron a K11 szervezésében! Színes gyerekprogramokkal várjuk a kicsiket és nagyokat június 18. és augusztus 27. között, keddenként 17-től 19 óráig a hetedik kerületi Százház Parkban.

A programok minden alkalommal arcfestéssel is kiegészülnek. A Szabad a játék! programjain a részvétel ingyenes.